دیجیتال برندینگ
برای بازاریابی و برندسازی از رسانههای اجتماعی، پیامکوتاه، ایمیل و رسانههای دیجیتال استفاده میکنند. خوب، دراین تعریف به نظر می رسد که من در حال توصیف بازاریابی دیجیتال هستم. در واقع، این دو بسیار شبیه به هم هستند. هر دو از ابزارهای آنلاین برای بازاریابی استفاده می کنند.
پس تفاوت در چیست ؟ تفاوت تنها در هدف آنهاست. بازاریابی دیجیتال با هدف جلب توجه مشتری انجام می شود. در حالی که دیجیتال برندینگ با هدف برندسازی یک محصول، در واقع برند سازی به گونه ای انجام می شود تا مشتریان نهفته این حوزه به خود بیایند / از محصول خود استفاده کنند. می توان گفت دیجیتال برندینگ به نوعی شاخهای برای بازاریابی دیجیتال است.
دیجیتال برندینگ به معنای تصور ذهنی مشتری از محصولات و خدمات ارائه شده توسط کسبوکار است.
در واقع، برندینگ ایده کارآمدتری برای این است که، بعضی از ویژگیهای یک فرد، یک کسب و کار و یا یک سازمان به طوری پررنگ گردد که در نگاه مردم با آن ویژگیها شناخته شود، به این ترتیب این افراد و سازمانها در عرصه کاری خود صاحب اثربخشی و اعتباری به مث ابه یک برند تجاری می شوند. برندسازی از راه حضور و ارتباط نزدیک با مشتری و تعامل و اثربخشی مستقیم و غیر مستقیم بر افراد جامعه به وجود میآید. آنچه که سازمانها و شرکتها باید برای رسیدن به آن تلاش نمایند، داشتن یک برند جذاب و قدرتمند است. چیزی که به عنوان نمایش معتبری از جنبههای جذاب فعالیتها و علایق حرفهای آنها، در رسانههای دیجیتال مطرح میشود.
اجزای دیجیتال برندینگ چیست؟
از چه ابزارهایی برای برندسازی در دنیای دیجیتال و آنلاین ، استفاده میشود؟
- بازاریابی محتوا
- سئو و بهینه سازی سایت
- ایمیل مارکتینگ
- سوشال (شبکههای اجتماعی)
- تبلیغات دیجیتال
-
بازاریابی محتوا
از مهمترین روشهای دیجیتال برندینگ بازاریابی محتوا است. در این روشِ بازاریابی، جایگاه مشتری و فروشنده عوض شده و مشتری به دنبال فروشنده، صفحات دنیای مجازی را زیر و رو میکند. در شرکتهای بزرگ چه داخلی و چه خارجی، که به صورت آنلاین فعالیت دارند، همیشه مقداری از بودجه به تولید محتوا و بازاریابی آن اختصاص پیدا میکند.
بازاریابی محتوا اغلب در کنار سئو و شبکههای اجتماعی مشاهده میشود.
-
سئو و بهینه سازی سایت
یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ سئو است. میتوان ازسئو در دیجیتال برندینگ نیز استفاده کرد. در برخی از زمینههای کاری، انجام این فعالیت شامل کمی زمان و هزینه میشود. اما کسب وکارهای بزرگ با توجه به بازده بالای آن، هزینههای مالی و زمانی آن را قبول می کنند.
-
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ هنوز هم بازخورد بالایی برای کسب وکارهای آنلاین دارد. از ایمیل مارکتینگ می توان در جهت بهتر نمودن وضعیت برندینگ نیز استفاده کرد. اگر این فعالیت با ایده مناسبی همراه باشد بازخورد بسیار بالایی در میان دیگر ابزارها و روشهای دیجیتال برندینگ دارد.
-
سوشال (شبکههای اجتماعی)
قسمت بزرگی از دیجیتال برندینگ در زمان حال، به فعالیت در شبکههای اجتماعی وصل است. این ابزار پتانسیل بالایی در برندسازی و البته فروش مستقیم و بازاریابی دارد، که همیشه کسب وکارهای کوچک و بزرگ را مجاب به فعالیت در آن میکند.
فعالیت در دنیای سوشال، نیاز به تخصص داشته و اینکه چند تصویر و ویدیو از پشت صحنه فعالیتهای خود در این شبکهها منتشر کنیم، مطمئنا کمکی به برندسازی ما نکرده و حتی می تواند با نشان دادن ما به عنوان یک مجموعه غیرحرفهای، باعث برندینگ منفی شود.
-
تبلیغات دیجیتال
استفاده از تمامی ابزارهای دیجیتال در جهت برندسازی را میتوان دیجیتال برندینگ دانست. برخی از کسب وکارها به جای فعالیت زمان بر، روی ابزارهای گفته شده، با استفاده از هزینه برای تبلیغات، در زمانی کوتاه به هدف خود میرسند. به عنوان مثال تبلیغات در پیج اینستاگرام یک فرد تأثیرگذار، تبلیغات در تلویزیون، تبلیغات متنی در سایتهای مختلف (رپورتاژ) و… همه اینها میتوانند به عنوان یک راهکار در جهت بالا بردن برندینگ به صورت دیجیتال استفاده شود.
به جز روشهای نام برده شده، راههای دیگری نیز وجود دارند که برای دیجیتال برندینگ در دنیای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد از جمله آنها میتوان به موارد پایین اشاره کرد:
- استفاده از وبلاگ
- استفاده از بازاریابی ویروسی
- بازاریابی رویداد
- روابط عمومی